Mindfulness voor vrouwen

Is mindfulness geschikt voor vrouwen? 

Mindfulness is geschikt voor mannen en vrouwen. Mindfulness is voor iedereen die meer rust en ontspanning wil ervaren en bewuster in het leven wil staan. Er hoeven geen duidelijke klachten te zijn om een training mindfulness te doen. Mindfulness kan juist heel effectief preventief ingezet worden.

Stressreactie bij vrouwen

De reactie van een man op stress verschilt met de reactie van een vrouw op stress. Dit heeft deels te maken met de hormoonhuishouding van de man ten opzichte van de vrouw. Vrouwen doen er langer over om testosteron aan te maken bij stress dan mannen. Mannen hebben hierdoor sneller de neiging om fysiek te handelen in geval van stress. Vrouwen kiezen bij stress minder vaak voor een fysieke reactie; zij zoeken eerder veiligheid of hulp of zijn eerder geneigd om met anderen te gaan praten. Vrouwen voelen hierdoor meer en langer angst.

Oorzaak stress bij vrouwen

De oorzaak van stress is bij mannen en vrouwen anders.

Oorzaak stress vrouwen

Vrouwen hebben over het algemeen een heel breed sociaal netwerk en vinden belangrijk om hier deel van te zijn. Zij praten gemakkelijker en leggen vaker hun problemen voor binnen het sociale netwerk. Praten helpt stress verlagend. Vrouwen voelen vaak meer druk dan mannen om te presteren en zijn gevoelig voor sfeer. Zij raken eerder gestresst door de emotionele kant van het probleem, zoals een woordenwisseling of school van de kinderen.  Vrouwen gaan over het algemeen meer emotiegericht om met spanning en stress.

Ontstressen voor vrouwen

Kom in beweging; ga wandelen, opruimen of tuinieren.

Welkom bij Mindful bij Elise

Iedereen die last heeft van stress en hier aan wil werken is van harte welkom. Of dat nu veel of weinig stress is, als je wilt ontstressen, van harte welkom. Het vraagt wel de bereidheid om te oefenen en open te staan voor inzicht en verandering.