Stressreductie en stressmanagement

Stressreductie en stressmanagement

Mindfulness wordt vaak ingezet bij stressreductie. Welke invloed heeft stress op jou? Hoe ga je om met stress? Welke invloed hebben gedachten op stress? Naast deze vragen leren we om op een andere, gezonde manier om te gaan met stress. We hebben vaak geen invloed op de situatie, wel op de manier hoe we ermee omgaan!

Stressreductie op de werkvloer

Voor veel bedrijven en overheden staat verzuimpreventie hoog op de agenda. Stress is een van de belangrijkste oorzaken van uitval en ziekteverzuim bij werknemers. Het effect van (tijdige) stressreductie wordt nogal eens onderschat.

Wanneer mindfulness?

Onrust, gejaagdheid, slecht slapen, irritatie, snel boos worden of niet lekker in je vel zitten; het zijn allemaal uitingen van stress. Meestal worden deze signalen nog niet als zodanig herkend en worden ze nogal eens weggewuifd. De link met (chronische) stress wordt meestal pas gelegd als het al te laat is en de werknemer overspannen of met een burn out thuis zit.

Door tijdig een training aan te bieden, kun je verzuim voorkomen of de duur van het verzuim reduceren.

Welkom bij Mindful bij Elise

Iedereen die last heeft van stress en hier aan wil werken is van harte welkom. Of dat nu veel of weinig stress is, als je wilt ontstressen, van harte welkom. Het vraagt wel de bereidheid om te oefenen en open te staan voor inzicht en verandering.